2016. június 28., kedd

Interjú Széles L. Gáborral

Sziasztok még megmaradt látogatók! :) Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi történt velem, hova tűntem és a többi más opció. Jelentem, még élek. 

E hónap utolsó interjúját egy tehetséges bloggerrel, művész úrral készítettem el. :) Remélem elnyeri tetszéseteket a követekző interjú, fogadjátok sok szerettel. 


1. Mikor kezdted a pályafutásod? Mi a foglalkozásod?
A foglalkozásom más, az írás elsősorban szerelem, másodsorban hobbi,  ami még 2012-2013 környékére datálódik, és ami  néha jár egy kis plusszal, nem feltétlen anyagiak, hanem egyéb előnyök -  CD-k, könyvek, kóstolók,  stb.-  tekintetében

2. Az írást vagy a képszerkesztést élvezed jobban csinálni?
Ez hangulat és ihletfüggő, és persze attól is függ, hogy milyen aktualitások vannak épp.Bud Spencer halála kapcsán pl. biztos írni fogok, csak le kell ülepednie bennem a gondolatoknak. Gyerekkorom egyik első meghatározó igazi filmélménye -a rajzfilmek, pl.Tom és Jerry, Hupikék Törpikék, Vízipók Csodapók, stb.  után - egyértelműen ő és Terence Hill voltak.

3. Milyen érzés híres emberekkel interjút készíteni, beszélgetni?
Eleinte furcsa volt. Azt tudni kell, hogy én - merészen - egy talán az egész világon egyedülálló -"Semmiből jött tehetség"(nem ez volt a neve, hanem az, hogy Ikon leszek) online énekes tehetségkutató rovattal, rovatvezetőként kerültem a Divatikonhoz - www.divatikon.hu
Aztán ma már mást is csinálok, hazai sztárokkal beszélgetek, néha újabban külföldiekkel is.

4. Mi alapján választod ki a következő interjúalanyt?
Nyitott szemmel és szívvel  járok a világban és a neten, ha látok valami olyan - elsősorban, de nem kizárólagosan - zenei újdonságot, ami érdeklődésre tarthat számot, akkor meg szoktam keresni az alkotót... így volt szerencsém - interneten keresztül - interjút készíteni több tehetséges, feltörekvő hazai és külföldi művésszel.


5. Az interjúkérdéseket előre összeírod, vagy csak spontán döntesz?
Mindig van pár kérdésem előre(olyan minimum 4-5 szokott lenni alapból a tarsolyomban), aztán a többi általában menet közben alakul.

6.A „Divatikon” nevű oldalt hányan vezetitek?
Pontosan nem tudom, érdemben szerintem 2-en, Kaszás Bencével.

7. Milyen szerkesztőprogrammal készíted el grafikáidat?
Titok. :) (pszt!) De Photoshopot azt majdnem mindig használok hozzá.




8. Honnan tanultad ezeket a dolgokat?
Magamtól, otthon, szabadidőben, autodidakta módon, netről. A főleg a Youtube-ról .

9. Egy kép megszerkesztése menyi időt vesz igénybe? A végeredményekkel mennyire vagy megelégedve?
Ez teljesen változó. Van, ami gyorsan megvan, és tetszik, van, amin többet "molyolok".Olyan is van, ami korábban tetszett, de ma már nem tenném ki, vagy nem úgy tenném ki. De nem szoktam visszatérni a képekhez. Ami volt, elmúlt. A most meg most van.

10. Mik a terveid a jövőben az írás és a szerkesztés mellett?
Tervek: Hm. Nem tudom. Jó lenne,ha a képeimből egy-egy megjelenhetne nyomtatásban is.Erre eddig talán  - ha jól emlékszem - kétszer volt példa, a volt sulim egyik időszakos kiadványában. Ami pedig az írásokat illeti, folyamatosan szeretnék minél több újdonságról hírt adni.


Az író blogger és művész oldalait itt: https://www.facebook.com/szeleslaszlogabor/?fref=ts
találjátok. 

Remélem tetszett az interjú, hamarosan egy újabb bejegyzéssel jelentkezem! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése