2015. június 11., csütörtök

21# kritika Who are you, Dear Pain?


Kritika: Már az elején tisztáznunk kell, hogy nem nagyon olvasok blogokat csak ha kritikát kell írnom róla. Inkább vagyok könyv párt, mint blog. Ám ez a blog egy szinten van a könyvekkel, és ez nem olyan "csakjófejakarolenni" dolog. A megfogalmazás, a gondolatmenet, az emberek-helyszínek leírása figyelemre méltó. Maga a történet még nem tudott kibontakozni, de már most magával ragadja az olvasót. A fejezetek kellő hosszúságúak és jól tagoltak. Nem egy ember szemszögéből van írva, hanem külső szemlélőként tekinthetünk be Black Forest mindennapjaiba. Nagyon egyedi és jó, hogy a történet két idősíkban történik. Ez megadja a történet különlegességét. Helyesírási hibákat nem vettem észre, olykor az igekötőkre figyelj oda, de más hiba nem volt. Sok kettőspontot használsz, ami nagyon zavaró tudd lenni, semmi szükség rájuk, hisz nem felsorolást kezdesz.
Összegezve ez a blog egy nagyon jó, és egyedi történetet tartalmaz, amit mindenkinek csak ajánlani tudnék.
Figyelmedbe ajánlanék egy desing oldal felkeresését, hisz hiába a történet a fontos sokan a külső alapján ítélkeznek. Ne veszítsd el azért a leendő olvasóidat, mert nincs egy színvonalban a desinget a történeteddel.

A történet saját szavaimmal: 1952-ben elszökik az elmegyógyintézetből egy sorozatgyilkos, akit nem tudnak elkapni. Nem lapul meg, sorra gyilkolja az embereket. Pontosan 50 áldozata volt, de csak 49 tudtak rábizonyítani. Egy kislány megölése közben valaki rátalál, megpróbálta meggyilkolni, de nem sikerült neki. Mindenki azt hiszi, hogy az az ember aki csak jót akart ölte meg a kislányt.
Napjainkban: A városba egy új család költözik. Új város, új élet, új kezdet. Nem is gondolták volna mibe kerülnek bele. Egyre több megmagyarázhatatlan dolog történik körülöttük amiket senki se ért.

Fülszöveg:"1952-ben egy elmegyógyintézetből szökött sorozatgyilkos megöl egy kislányt Black Forest erdejében, a Blackheart River mellett, de a rendőrség képtelen rábizonyítani ezt a gyilkosságot. Nagyjából 60-70 évvel később különös egyezésekkel újabb gyilkosságok kezdődnek el az erdő környékén, és szerte a városban. Az esetek kísértetiesen hasonlítanak az előző sorozatgyilkos módszereihez, aki Macker néven vált híressé különös kegyetlenségével. A legnagyobb probléma akkor kezdődik el, amikor a Smith család testvérpárosa, és néhány barátjuk vastagon belekeveredik a felkavaró történésekbe."
Kritikát írta: B.Angyal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése